Vysokohorský čaj PUERH ze starých čajových stromů
z oblasti Simao – čaj pravý černý.
Složení: Camellia sinesis 100 %
Obsah balení: sypaný, 150 g
K užívání jako součást kúry s produkty EXTRA a OPTIMAL nebo samostatně
Čaj PUERH přirozeně obsahuje širokou škálu bioaktivních látek, jako sloučeniny s antioxidantními vlastnostmi, flavonoidy, alkaloidy, flavorové sloučeniny, probiotika a prebiotika.
Přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem a k normální termogenezi (energetickému výdeji).
Konzumujte ho s mírou a v rámci vyvážené stravy.
ZVÝHODNĚNÁ CENA: 345 CZK / 16,5 €
Oba čaje, PUERH a GREEN, jsou získávány z rostliny známé jako čajovník čínský (Camellia sinensis),
ale liší se v procesu zpracování a fermentace, což dává každému čaji unikátní charakteristiku a chuť.
je specifický pro svůj proces fermentace. Lístky čajovníku jsou nejprve zpracovány jako zelený čaj a poté fermentovány, což jim dodává specifickou chuť a aroma. Mnoho lidí ho považuje za "zralý" čaj s bohatou a komplexní chutí.
je vyráběn z čerstvých lístků čajovníku, které jsou rychle zpracovány, aby se zabránilo oxidaci.
To umožňuje zachování svěží zelené barvy lístků
a výrazného aroma. Zelený čaj je známý pro své vysoké množství antioxidantů a osvěžující chuť.
Pro míchání našich produktů:
GREEN - pro VITAL
PUERH - pro EXTRA a OPTIMAL
nebo je můžete pro jejich charakteristickou chuť užívat samostatně.
Z dlouholeté čajové zahrady ležící v nadmořské výšce 1800 m, z hornaté provincie Yunna, z oblasti Simao v Číně – čaj z této oblasti byl dodáván na císařský dvůr během dynastie Han (před více než 1,800 lety). Kultivar Qun Ti Zhong.
Říká se mu čaj krásy, čaj dlouhověkosti apod.
Kvalita vody má vliv na chuť čaje. Použijte pokud možno vodu měkkou nebo filtrovanou. Chlorovanou vodu z centrálního zdroje pitné vody povařte, což umožní chlóru vypařit se, čím se sníží případná chlorová chuť a vůně vody. Tvrdá voda může způsobit mdlou chuť nálevu a tvorbu nevzhledného povlaku na hladině nápoje způsobeného vysrážením tříslovin.
Skladujte v suchu a temnu, při teplotě do 25°C, mimo cizí pachy, a to v původním neotevřeném obalu, po otevření v uzavíratelných nádobách, nejlépe porcelánových, keramických, hliněných, nebo skleněných (nepropouštějících světlo).
Upozornění
Nepřekračujte doporučené dávkování (viz příprava).
Není určeno jako náhrada pestré stravy.
5 g čajových lístků dejte do konvičky 500 ml, zalijte vodou o teplotě 95 - 100 °C (hned po varu) a nechte louhovat 5 minut. Poté nechte čaj vychladnout na teplotu pod 40°C.
5g čaje dejte do konvičky 500 ml, zalijte odstátou vodou pokojové teploty a čajové lístky nechte louhovat volně ve vodě bez sítka a uložte přes noc v lednici. Ráno vylouhované čajové lístky prolijte přes sítko.