Zelený pravý čaj

Čaj GREEN je získáván z rostliny známé jako čajovník čínský (Camellia sinensis), speciálním procesem zpracování a fermentace, což dává čaji Puerh unikátní charakteristiku a chuť.

Je vyráběn z čerstvých lístků čajovníku, které jsou rychle zpracovány, aby se zabránilo oxidaci. To umožňuje zachování svěží zelené barvy lístků a výrazného aroma. Zelený čaj je známý pro své vysoké množství antioxidantů a osvěžující chuť

Obsahuje širokou škálu bioaktivních látek, jako katechiny, kofein, aminokyseliny, vitamíny, minerály, flavonoidy, polysacharidy, chlorofyl.

Cena

420 Kč

Balení

150 g

Síla přírody

Čaj je vypěstován ze semen – vyšší přirozená ochrana před škůdci a chorobami, rozmanitý genofond rostlin v barvách a tvarech - což vedek bohatší chuti a mnohem větší přidané hodnotě pro tělo člověka.

Nálev má krásnou svěže zelenou barvu, chuť velmi příjemná, s lehce kouřovým tónem. Podle čínské tradice pití tohoto čaje kromě jiného odstraní přebytečné teplo z těla a je dobré pro oči.

Zelený pravý čaj

Mírné vlhké klima a horská poloha zajišťují dostatek vláhy i slunečních paprsků, to má vliv na jakost čaje. Sklizeň a zpracování v roce 2015, od té doby čaj stárne pod dohledem zkušených čajových mistrů.

Obsahuje katechiny které přispívají k ochraně buněk před oxidativním stresem, normálním kognitivním funkcím, funkci srdce, střevní mikroflóře, funkci střevního traktu, hladině cholesterolu v krvi, hladině glukózy v krvi, kontrole tělesné hmotnosti, dentálnímu zdraví

Příprava čaje

Voda
Kvalita vody má vliv na chuť čaje. Použijte pokud možno vodu měkkou nebo filtrovanou. Chlorovanou vodu z centrálního zdroje pitné vody povařte, což umožní chlóru vypařit se, čím se sníží případná chlorová chuť a vůně vody. Tvrdá voda může způsobit mdlou chuť nálevu a tvorbu nevzhledného povlaku na hladině nápoje způsobeného vysrážením tříslovin.

Skladování
Skladujte v suchu a temnu, při teplotě do 25°C, mimo cizí pachy, a to v původním neotevřeném obalu, po otevření v uzavíratelných nádobách, nejlépe porcelánových, keramických, hliněných, nebo skleněných (nepropouštějících světlo).

Louhování za tepla
5 g čajových lístků dejte do konvičky 500 ml, zalijte vodou o teplotě 95 - 100 °C (hned po varu) a nechte louhovat 5 minut. Poté nechte čaj vychladnout na teplotu pod 40°C.

Louhování za studena
5g čaje dejte do konvičky 500 ml, zalijte odstátou vodou pokojové teploty a čajové lístky nechte louhovat volně ve vodě bez sítka a uložte přes noc v lednici. Ráno vylouhované čajové lístky prolijte přes sítko.

Nepřekračujte doporučené dávkování. Není určeno jako náhrada pestré stravy.